Bab – üs Selam kapısından geçip, Soğuk Çeşme Sokağı’nda köpüklü Türk kahvenizi yudumladığınızı, bir kadeh şarap eşliğinde Adalet Kulesi’nin muhteşem manzarasının keyfini çıkarttığınızı, Mecidiye Köşkü’nde enfes Türk tatlılarının tadına baktığınızı, Aya İrini’de çok leziz İtalyan yemeklerinden oluşan romantik bir akşam yemeği yediğinizi ve Bağdat Köşkü’nde alışveriş yaptığınızı düşünün.
Tüm bunları Topkapı Sarayı’nda değil ama WOW Topkapı Palace Oteli’nde yapabilirsiniz. World of Wonders Oteller Zinciri’ne bağlı ve Türkiye’nin ilk temalı oteli olarak inşa edilen otel, dünyanın en önemli mimari eserleri arasında yer alan Topkapı Sarayı’nın birebir benzeri. Ancak benzerlik sadece mimaride değil, otelin servisleri de sarayın ve mekanların özelliğini yaşatıyor.
İlginizi çekebilir: WOW Hotels Latin Dans Festivali
- Bab – üs Selam (Giriş Binası)
Topkapı Sarayı’nın giriş kapısıdır. 1468 yılında yapılmış, 1482 – 1500 yılları arasında kuleleri ilave edilmiştir. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarında yapılmıştır ve otelin giriş binası olarak kullanılmaktadır.
- Bab – us Sade ( Akagalar Kapısı) (Lobi Girişi)
Bayram törenlerinde saltanat tahtı buraya getirilirmiş. Seferlerde ise sancak buraya getirilir, sadrazam ve başkomutana teslim edilerek sefere çıkılırmış. Giriş kapısında bulunan tuğra Abdulhamid Han’ın oğlu Sultan Mahmud’un tuğrasıdır. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarında yapılmıştır. Soğuk Çeşme Sokağı, lobi giriş binası olarak kullanılmaktadır.
İlginizi çekebilir: WOW Otelleri’nde Erken Rezervasyon Başladı!
- Soğukçeşme Sokağı (Alışveriş Sokağı)
Saray surlarının dışında 1500’lü yıllara uzanan tarihi İstanbul evleridir. Bugünkü mimari özelliklerini 1800’lü yıllarda almıştır. 1985 yılında restore edilerek günümüzde otel olarak kullanılmaktadır. WOW Topkapı Palace’da bu yapıların oluşturduğu sokak, alışveriş sokağı olarak kullanılmaktadır.
Wow Topkapı Palace rezervasyon seçenekleri için tıklayınız.
- Arz Odası (Lobi)
Bu oda padişahların vekiller, alimler, askeri komutanlar ve yabancı sefirleri görüşmek üzere kabul ettiği mekandır. 1856’da yangından sonra yenilenmiştir. WOW Topkapı Palace’da orijinal boyutlarından yüzde 30 büyütülerek yapılmıştır ve lobi olarak kullanılmaktadır.
- Harem Dairesi (Yatak Blokları)
Fatih Sultan Mehmet zamanında yapımına başlanmıştır. 400 yıl boyunca değişikliklere uğramıştır. 250 kadar oda, hamam ve iç avlulardan oluşmuştur. Cariyelerin, valide sultanların ve kara ağaların kaldıkları özel odalar vardır. WOW Topkapı Palace’da yatak bloklarına ilham kaynağı olmuştur.
- Mutfak Yapıları (Ana Restoran)
Topkapı Sarayı’nda Divan Meydanı’nın Marmara Denizi’ne bakan doğu cephesinin tamamı büyük sarayın mutfakları ve müştemilatı olarak kullanılmıştır. 175 metre uzunluk ve 30 metre kadar genişliği ile 5250 metrekare alan üzerine kurulmuştur. WOW Topkapı Palace’ta orijinal cephe boyutlarında yapılan bu bina, mutfak ve ana restoran olarak kullanılmaktadır.
- Kasr-ı Adalet (Adalet Kulesi)
Bilindiği kadarıyla 16. yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiştir. Bugünkü halini ise 19 yy.’da Sultan II. Mahmud zamanında almıştır. Padişahlar kule içindeki odaların penceresinden yan binadaki (Kubbe Altı) konsey toplantılarını izlerdi. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarında yapılmıştır ve Seyir Kulesi, Şarap Evi olarak kullanılmaktadır.
- Revan Köşkü (Toplantı Salonu)
Sultan IV. Murad’ın Revan seferinin hatırası olarak 1635 yılında yapılmıştır. Sultan Mahmud burayı kitaplık olarak kullanmıştır. Sünnet odası ile aynı avluya bakan yapıda sultanların sarıkları da saklanırmış. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarında yapılmıştır ve toplantı salonu olarak kullanılmaktadır.
- Mecidiye Köşkü (Saray Muhallebicisi)
Topkapı Sarayı’nın 1850 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan son köşküdür. Günümüzde restoran olarak kullanılmaktadır. WOW Topkapı Palace’ta yüzde 50 oranlarında küçültülerek yapılmıştır ve Saray Muhallebicisi olarak kullanılmaktadır.
- Sofa Köşkü (Sofa Cafe)
17 yy. sonlarına doğru Mustafa Paşa tarafından inşa edildiği söylenen köşk, Sultan III. Ahmet zamanında son şeklini almıştır. 1704-1752’de dekorasyonu modernleştirilmiştir. En önemli özelliği iki sekiliği ile birbirinden farklı iki tabiat alanına açılmasıdır. Bir tarafta geniş ufuk ve alabildiğine boğaz görünüşü, diğer tarafta Topkapı Sarayı’nın Has Bahçesi vardır. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarında yapılmıştır ve yaz aylarında kafe, kış aylarında restoran olarak kullanılmaktadır.
- Ahmet Çeşmesi (Ana Bar)
Sultan III. Ahmet tarafından 1728’de yaptırılmıştır. Osmanlı sanatına, Batı sanat üslubunun sızmaya başladığı bir dönemin eseridir. Seyyid Vehbi tarafından yazılan 14 kıtalık şiir hatla çeşme ve sebillerin üs kısımlarına kitabe olarak yerleştirilmiştir. Kitabenin son tarih beyatı bizzat Sultan III. Ahmet tarafından söylenmiş ve onun tarafından Ayasofya’ya bakan cepheye boydan boya tek satır halinde celi sülüs hat ile yazılmıştır. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarında yapılmıştır ve Ana Bar olarak kullanılmaktadır.
- Aya Irini (İtalyan Restoran – Disco)
Topkapı Sarayı’nın birinci avlusunda yer alan Aya Irini 6 yy. da İmparator Iustinianus zamanında inşa edilmiştir. Malzeme ve yapısıyla tipik bir Bizans yapısıdır. İstanbul’un fethinden sonra ganimet ve silah deposu olarak kullanılmıştır. 1846 yılından beri müze olarak kullanılmaktadır. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarından % 70 küçültülerek yapılmıştır, İtalyan Restoran ve disko olarak kullanılmaktadır.
- Sepetçiler Köşkü (VIP Köşkü)
Sarayın Haliç sahiline açılan köşküdür. 1645’li yıllarda yapılmıştır. Hanedan ve harem, donanma merasimlerini buradan takip ederdi. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarından yüzde 30 küçültülerek yapılmıştır ve özel konut olarak kullanılmaktadır.
- Gülhane Köşkü (VIP Köşkü)
1748’de Sultan I. Mahmud zamanında yaptırılan köşk değişik zamanlarda çıkan yangınlar neticesinde yıkılmış ve son halini Sultan II. Mahmud zamanında almıştır. Bayıldım Köşkü olarak da anılan ve günümüzde mevcut olmayan bu yapının sahilinden Padişah’lar denize girerlermiş ve Sultanların düğünleri bu köşkte yapılırmış. WOW Topkapı Palace’ta orijinal boyutlarından yüzde 20 küçültülerek yapılmıştır ve VIP Yatak odaları, Kral Dairesi olarak kullanılmaktadır.
- Bağdat Köşkü (Çarşı)
Sultan IV. Murad’ın Bağdat seferinin hatırası olarak 1639 yılında yapılmıştır. Mimarisi ve çinileri ile sarayın en güzel köşküdür. WOW Topkapı Palace’ta Bağdat Köşkü’nden esinlenilerek yapılan bina, çarşı olarak kullanılmaktadır.