

Dünyanın sayılı harikaları arasında olan Kapadokya bölgesi görenleri kendine hayran bırakıyor. İlginç yer oluşumlarının yanı sıra eski bir yerleşim bölgesi olması da Kapadokya’nın tarihi açıdan önem kazanmasını sağlıyor.
Kapadokya kültür turu seçenekleri için mutlaka internet sitemizi ziyaret edin.
Tarihten bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya, vadileri ile ön plana çıkar. Mağara evleri, peribacalarının içerisine yapılmış kiliseleri, ortasından geçen akarsuları ve yeşil alanları ile vadiler yürüyüşlerde ya da balon turlarında mutlaka göreceğiniz yerlerdir.
Ihlara Vadisi
Kapadokya’nın en büyük vadilerinden biri olan Ihlara Vadisi Aksaray ili içerisinde bulunmaktadır. İçinden geçen Melendiz Çayı, vadinin yemyeşil bir bitki örtüsüyle kaplanmasını sağlar. 14 km uzunluğundaki Ihlara Vadisi’nde oyma kiliseler görmeniz de mümkün.
İlginizi çekebilir: Türkiye’nin En Güzel Açık Hava Müzesi Kapadokya’da Neler Yapılır?
Güvercinlik Vadisi
Nevşehir ilinin Göreme kasabasındaki vadi, adını mağaralardaki insan yapımı güvercin yuvalarından almaktadır. Bu yuvalardaki güvercin gübreleri yılın belirli zamanlarında toplanarak üzüm bağlarında kullanılır. Yerli halk güvercinlerden sadece faydalanmak için değil onların uğurlu olduklarına inandıkları içinde güvercinlikleri yapmıştır. Güvercinlik Vadisi Kapadokya bölgesinin en güzel yürüyüş vadilerinden biridir.
Bağlıdere Vadisi
Aşk Vadisi olarak da bilinen, muhteşem bir manzaraya sahip vadi, Göreme – Avanos arasında bulunmaktadır. Balon turlarında mutlaka göreceğiniz Bağlıdere Vadisi farklı peribacaları ile göze çarpar.
İlginizi çekebilir: Kapadokya’nın Güzelleri: Zelve ve Göreme
Paşabağ Vadisi
Kapadokya’da peribacalarının en güzellerini görebileceğiniz, hatta oluşumlarını takip edebileceğiniz yer Paşabağ Vadisi’dir. Geçmişte Hıristiyan din adamlarının inzivaya çekilmek için burayı seçmiş olmasından dolayı Rahipler Vadisi olarak da bilinir. Avanos ilçesinde, Zelve yakınlarında bulunan Paşabağ’ı turistik gezilerde mutlaka gidilen yerlerden biridir.
Devrent Vadisi
Hayvan figürlerine benzeyen peribacaları ile ünlü Dervent Vadisi’nin bir diğer adı Hayal Vadisi’dir. Nevşehir’de ki bu ismi almasının nedeni; herkesin bu kayaları kendi hayal gücüne göre farklı hayvanlara benzetiyor olmasıdır. Avanos yakınlarındaki Dervent Vadisi’ndeki bu çeşitliliğin sebebi 50 milyon yıl önce iç deniz olmasından kaynaklanır.
Zelve Vadisi
İçerisinde manastırlar ve kiliseler bulunan Zelve Vadisi’ndeki mağaralar 1950’li yıllara kadar yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Avanos’ta ki vadide insanlar kayalar içerisine oydukları evlerde yaşamıştır. Vadiyi gezerken evlerin kiler, mutfak, yatak odası olarak yapılan yerlerini görebilirsiniz.
Göreme Vadisi
Nevşehir’in Göreme kasabasının bulunduğu vadide peribacaları ve yaşam alanları içiçedir.
Kızıl Vadi
Güneşin batışını izleyebileceğiniz en güzel yerlerinden biri olan Kızıl Vadi, 4 km uzunluğundadır. Gün batarken aldığı kızıl renk vadiye adını vermektedir.