Limak Thermal Boutique Hotel, termal kaplıcalar arasında en zengin şehirlerden biri olan Yalova’da bulunuyor. Tarihi Yalova Thermal Otel’in aslına uygun olarak 20 milyon dolar yatırım bedeli ile yenilenerek hizmete açılan otel, Türkiye’nin ilk termal butik oteli olarak hizmet veriyor. İlk misafirinin Mustafa Kemal Atatürk olduğu otelin en etkileyici ayrıntısı oda numaralarının 1881 yılında başlayıp 1938 ile bitmesi…
İlginizi çekebilir: Çocuklarla Tatilin Doğru Adresi: Limak Otelleri
20 yy.’ın başlarında İstanbul’a yakınlığı ve kaplıcaları ile gözde bir tatil yöresi haline gelen Yalova’nın ilk otellerinden biri olan Termal Otel’in yapımına 1934 yılında başlandı. İnşaat sırasında Atatürk’ün isteğiyle ünlü mimar Sedad Hakkı Eldem projeye dahil oldu. Uzun süre dönemin en lüksleri arasında sayılan ve bir çok devlet adamının misafir edildiği otel, 80’li yılların başlarında kaderine terkedilmiş. 1983 yılında yıkılan otelin yenilenmesini Limak Grubu üstlenmiş. Proje düzenlemeleri, 20. yüzyıl başlarındaki mimari dokusuna sadık kalınarak Anıtlar Kurulu özel izniyle ve Gazi Üniversitesi’nin katkılarıyla yapılan otelin, restorasyon çalışmalarında 300 kişilik bir özel ekip görev almış. Bu titiz çalışma sonucu çam ormanları ve yoğun bitki örtüsüyle çevrili muhteşem bir doğa içerisinde bir saray kadar güzel Limak Thermal Boutique Hotel inşa edilmiş.
İlginizi çekebilir: Tatil Deyince; Limak Otelleri
2010 yılında kapılarını açan Limak Thermal Boutique Hotel’in her numarasında büyük önderin hayatındaki önemli tarihleri hatırlatan 48 VIP standart, VIP süit ve Cihannüma standart odası bulunuyor. Odaların tümünün banyolarında termal suyun verildiği jakuzi yer alıyor. Otelin tüm dekorasyonunda ve odaların iç tasarımında kullanılan malzeme ve eşyaların, kendi dönemlerinde kullanılanlar ile aynı olmasına dikkat edilmiş. Restorasyon çalışmalarında odalarda çalışan hattatlar ve kalemkârlar harikalar yaratmış. Oda numaraları Atatürk’ün doğum tarihi 1881’le başlayıp 1938’e kadar devam ediyor. 1938 numaralı odanın üzerindeki sonsuzluk işareti ise Atatürk’ün ölümsüzlüğünü simgeliyor.
Atatürk’ün seneler önce otelde kahve içtiği anda çekilen meşhur fotoğrafının olduğu özel köşede ise misafirlere Türk kahvesi ikram ediliyor. Misafirlerin konforu için hiçbir detayın atlanmadığı Limak Thermal Boutique Hotel iki binadan ve iki binayı birbirine bağlayan cam tüp, termal havuz ve fitness merkezinin yer aldığı cam piramitten oluşuyor.
Gazino binasında ise 108 kişilik ormana bakan restoran ve muhteşem bir yeşil alan içinde açık kafe bulunuyor.
Limak Thermal Boutique Hotel rezervasyon fırsatları için tıklayınız.
Otel şık atmosferi kadar maharetli bir mutfak ekibi ile de hizmet veriyor. Otelin ana restoranında Yalova bölgesinin ot çeşitliliği ile zenginleştirilmiş, Osmanlı ve Çağdaş Türk Mutfağı’nın öne çıktığı özel bir mönü hazırlanmış. Kahvaltının tam bir şölen olduğu otelin mönüsünde bölgeye özgü nefis peynir ve zeytinler servis ediliyor. Çene Çarpan Çorbası ise otelin favori tatları arasında… Marmara Bölgesi’ne ait bir çorba olan Çene Çarpan, taze hamurdan yapılıyor ve Trakya Bölgesi’ndeki düğünlerde de ikram ediliyor. İçinde yer alan malzemeler ve özel tereyağı çorbaya muhteşem bir lezzet katıyor. Baklava hamuruna sarılı levrek balığı mönüde yer alan ve mutlaka tadılması gereken diğer özel lezzetlerden birisi. Yemek sonrası Köşk Restoran’daki özel sunumu ile ikram edilen Türk kahvesi ise mutlaka denenmeli.
Termal oteller içinde en zengin Spa merkezine sahip olan Limak Thermal Boutique Hotel’de 100 metrekarelik termal havuz, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj merkezi bulunuyor. Otelin birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mucize su ile dolu termal havuzu, bedeni ve ruhu besleyen sağlık ve güzellik kaynağı olarak hizmet veriyor. Termal banyo sonrası mistik müzikler eşliğinde yapılan Uzakdoğu’nun egzotik bakımları ve rahatlatıcı masajları ise misafirlerini ayrıcalıklı bir dünyaya davet ediyor.
İlginizi çekebilir:
Ege, Akdeniz Tatil Seçimi için En Doğru Zaman: Erken Rezervasyon